Datum op basis van beschikbaarheid

Mathijs de Boer

Mathijs de Boer is strategisch marketeer met een bedrijfskundige en IT achtergrond. Met ruim 15 jaar ervaring op het gebied van (online) marketing, propositieontwikkeling, marketingstrategie en marketingmanagement. In de financiële dienstverlening, retail en zorg. Met DIVS Marketing Development helpt Mathijs onderneming meer uit hun klanten en marketing te halen. Dit doet hij door het geven van kennissessies, begeleiden van het planproces en advisering in marketingprojecten. De afgelopen maanden stonden vooral in het teken van de implementatie van de AVG in de marketingorganisatie. Docent Dé Zorgmarketing Academie Voor Dé Zorgmarketing Academie verzorg ik de masterclass ‘Ontwerp een optimale klantbeleving’. Klantbeleving is met alle markt- en technologische ontwikkelingen niet meer weg te denken en wordt voor bedrijven steeds belangrijker om hun positie te behouden of uit te breiden. Dit geldt in toenemende mate ook voor zorgverleners. De masterclass combineert theorie en praktijk op het gebied van klantpersona’s, klantreis en klantcommunicatie. En is bedoeld voor iedereen die meer inzicht wil krijgen in de reis van een klant door de zorginstelling.

Omschrijving

Een goede klantbeleving, oftewel customer experience, wordt steeds belangrijker in de strijd om de zorgklant. Deze klantbeleving zorgt ervoor dat een klant voor uw organisatie kiest, of juist niet. Wilt u hier als organisatie invloed op uitoefenen en daarmee uw omzet verhogen?

Leer de klantbeleving verbeteren

Klantpersona’s en klantreisanalyses kunnen als verbeterinstrument voor uw organisatie ingezet worden. Door deze middelen effectief te gebruiken, groeit u mee met de veranderende behoefte van uw klant. Door de verwachtingen van uw klant te overtreffen, investeert u in een stabiel en toekomstbestendig bedrijf.

Wat zijn de onderwerpen u op de Masterclass ‘Ontwerp de optimale klantbeleving’?

 • Wat is een klantpersona
 • Klantpersona analyseren
 • Hoe is de klantreis door uw organisatie
 • Hoe verbetert u de klantbeleving
 • Wat is een goede klantcontactstrategie
 • De ontwikkelingen in klantcontact via diverse kanelen (omnichannel)
 • Inspelen op klantgedrag en de levenscyclus (event driven)

Voor wie is deze Masterclass bedoeld?

De Masterclass is bedoeld voor iedereen die meer inzicht wil krijgen in de reis van de klant door de zorginstelling.

Theorie en praktijk worden gecombineerd. U gaat met praktijkopdrachten aan de slag en u leert klantreizen analyseren. U krijgt concrete tips om mee aan de slag te gaan. Er is veel gelegenheid om kennis en ervaring uit te wisselen.

U weet waarom het belangrijk is om klantbeleving in overweging te nemen voor beleidsbeslissingen. Na afloop kunt u zelf klantpersona’s samenstellen en klantreizen in kaart brengen. Met uw analyse van deze gegevens gaat u  zelf aan de slag. U kunt gebruik maken van de methode ‘Customer Journey Mapping’.

 

Programma

 • 09.00 Inloop met koffie en thee.
 • 09.30 Start ochtend programma.
 • 12.15 Lunch + activiteit.
 • 13.15 Start middag programma.
 • 16.30 Afronding en einde.

Studiebelasting
De studiebelasting voor deze training bestaat uit één lesdag. Deze lesdag duurt van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Locatie
De locatie wordt nader bepaald op basis van de woonplaats van de deelnemers.

Investering
Voor deze training betaalt u €495,- exclusief btw. Deze kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch. Tevens zijn alle studiematerialen inbegrepen (indien van toepassing).

Certificering
Wanneer u de training heeft doorlopen, ontvangt u een bewijs van deelname van Dé Zorgmarketing Academie.

Algemene voorwaarden
Algemene Voorwaarden Consumenten voor Particulier Onderwijs en Opleidingen

Deze masterclass is door Nima geaccrediteerd voor 6 SMP PE-punten.