FREELANCEN – DE TOEKOMSTIGE MANIER VAN WERKEN IS ER AL

18 januari 2017

Een standaard werkdag van 9-tot-5 zien we steeds meer verschuiven naar een flexibel ingestelde arbeidsmarkt. Ook zorgorganisaties willen zich snel kunnen aanpassen aan plotselinge veranderingen en behoeften. Als uw bedrijf experts nodig heeft, maar de benodigde middelen mist of het niet nodig vindt om een fulltime werknemer aan te stellen, is het antwoord: het inhuren van een freelancer.

HIERONDER STAAN 7 REDENEN WAAROM HET AANTREKKELIJK IS OM MET EEN FREELANCER TE WERKEN:

1.BETAALBAAR

Een freelancer hoeft niet te veel overheadkosten te maken. Het wordt daardoor mogelijk om ze tegen redelijke bedragen in te zetten. Bovendien betalen freelancers hun eigen verzekeringen en secundaire voorwaarden, die u vast personeel wel moet bieden.

2.FLEXIBILITEIT

Eén van de belangrijkste redenen waarom veel freelancers ervoor hebben gekozen om freelancer te zijn, is omdat ze hun eigen werktijden willen indelen. Van diezelfde flexibiliteit kunt u ook profiteren. U zou een freelancer kunnen aanstellen om de vragen te beantwoorden van uw Facebook-volgers, het plaatsen van een blog of het upgraden van uw website, op een moment dat de meeste mensen al thuis zijn. U bent in feite in een positie om een freelancer op vrijdag een opdracht te geven die voor maandagochtend uitgevoerd moet worden!

3.VRIJHEID

In plaats van het aantrekken van een fulltime medewerker, kunt u gemakkelijk werken met een externe persoon op een basis van behoefte of noodzaak. Bijvoorbeeld voor het inschakelen van een gespecialiseerde tekstschrijver, of een vertaler. Een freelancer helpt bij het snel organiseren van uw bedrijfsvoering, zeker wanneer uw middelen beperkt zijn.

4.EEN SNELLE OPLEVERING

Freelancers zijn altijd gemotiveerd om uitstekend werk te leveren en snel uit te voeren. Ze begrijpen dat het om hun eigen belang gaat wanneer ze betrouwbaar zijn en uw verwachtingen overtreffen. Ze hebben geen tijd voor bedrijfspolitiek of eindeloze vergaderingen.

5.VLIEGENDE START

Bij het aanstellen van vast personeel is er altijd een noodzaak om deze mensen op te leiden en in te werken voordat zij een bijdrage gaan leveren aan het bedrijf. Freelancers zijn echter gewend om solistisch te werken. Ja, natuurlijk moet u ook bij freelancers uw verwachtingen duidelijk omschrijven en het werk duidelijke doelstellingen geven. Maar je hoeft hen niet te trainen of alles uit te leggen.

6.INNOVATIEF EN ERVAREN

Over het algemeen hebben freelancers de neiging om meer innovatief te zijn. En zij zijn ontvankelijker voor toepassing van nieuwe technologieën. U krijgt daarmee frisse ideeën en suggesties voor veranderingen, die gebaseerd zijn op ervaringen buiten uw organisatie. En altijd toekomstgericht.

Goede freelancers nemen veel ervaring mee vanuit het werken met een verscheidenheid van bedrijven. Elke opdracht of baan voegt meer ervaring toe aan hun kennis, waardoor ze meer vaardigheden krijgen. Het lerend effect voor uw eigen organisatie wordt hierdoor gestimuleerd.

7.JE KUNT SPECIFIEKE EXPERTISE INHUREN

Als een bijzondere opdracht voltooid moet worden en uw bedrijf niet over die specifieke vaardigheid beschikt, kunt u de meest geschikte freelancer voor die ene opdracht huren. Ze brengen hun expertise bij u zonder dat u iemand in dienst hoeft te nemen.