Over Zorgmarketing Academie

Welkom bij dé opleider voor medewerkers in de zorg die zich bezig houden met marketing en communicatie in de meest brede zin van het woord. Dé Zorgmarketing Academie organiseert trainingen, cursussen en bijeenkomsten op het gebied van zorgmarketing. Door het uitwisselen van kennis, ervaringen en best practices helpen wij zorgorganisaties om hun marketingfunctie te versterken. Het onderling uitwisselen van kennis en ervaringen over marketing in de zorg staat bij ons centraal. Onze ambitie is om marketing in de zorg in Nederland sterk op de kaart te zetten en het marketingvak verder te professionaliseren.

Meerwaarde van zorgmarketing

Veel zorgaanbieders hebben een organisatie die niet is ingericht op concurrentie. Door de veranderende markt en de doorontwikkelde burger, is het niet vanzelfsprekend dat de zorgconsument zorg consumeert bij een organisatie in de buurt. Zorgorganisaties moeten zich scherper positioneren en profileren in de slag om de klant.

Een actieve benadering gericht op behoeften van patiënten en differentatie te opzichte van andere zorgaanbieders kan er niet alleen voor zorgen dat aanbieders in de zorg beter aansluiten bij de behoefte van de zorgconsulent, maar ook dat organisaties zelfstandig kunnen voortbestaan. Dit vraagt om een duidelijke visie, een zorgmarketingstrategie en kennis van de cliënt journey, de reis die de klant aflegt voordat hij/zij zorg consumeert.

Uit de zorgmarkt ontvangen we veel vragen van professionals die behoefte hebben aan kennis en vaardigheden op het gebied van zorgmarketing. Deze professionals hebben meestal geen marketing achtergrond en er is (nog) geen opleiding voor zorgmarketing. Voor deze professionals, marketing- en communicatiemedewerkers heeft Dé Zorgmarketing Academie een uitgebreid aanbod van 1-daagse trainingen ontwikkeld.

Onze Docenten

De trainingen en cursussen van Dé Zorgmarketing Academie worden gegeven door professionals uit het werkveld. Dit kunt u merken aan de passie waarmee zij inspirerende verhalen uit de praktijk delen. Juist doordat al onze docenten uit de praktijk komen, hebben zij de kracht om uw werksituatie te herkennen en oplossingsgericht mee te denken.

De Praktijkaansluiting

De aansluiting met de praktijk van de deelnemers en hun organisaties staat bij Dé Zorgmarketing Academie centraal. Door het interactieve karakter van de verschillende trainingen wordt u geïnspireerd en is er altijd ruimte voor discussie, het delen van ervaringen en het meenemen van vraagstukken uit de praktijk.

Docenten

Karel Jan Alsem

Het DNA van uw organisaties, de kern van zorgmarketing

Lees meer!

Joost Schrage

Effectieve positionering en arbeidsmarktcommunicatie in de zorg

Lees meer!

Sophie van den Hoven van Genderen

Bereiken, boeien en binden met communicatie

Verbeter de instroom en doorstroom van klanten

Maak het verschil met strategische zorgmarketing

Rutger Steenbergen

SEO en social media in de zorg

Meten is weten – Google Analytics

Lees meer!

Jef van Wingerden

Accountmanagement en relatiebeheer in de zorg

Miquel Wijngaards

Scrum voor zorgmarketeers

Joost Broerse

Marketeer